Ej outlet eller reservdelar
spabad utomhus

spabad utomhus

upplev utespa på riktigt

Design är mer än bara fromgivning, allt sitter i upplevelsen. Vi vill att du som köper ett spabad utomhus från Westerbergs ska få just den upplevelsen av harmoni & välbefinnande. Vårt sortiment av utespa består av sex modeller, där varje kar har unika egenskaper anpassade efter dina behov. 

Läs mer om våra spabad här

spabad att drömma sig bort i året om

Varma bad och massage har många härliga effekter på oss, allt ifrån avslappning till ökad cirkulation. När du badar i ett varmt utespa kombineras vattnets alla fördelar och positiva egenskaper, samtidigt som du kan koppla av ensam eller tillsammans med någon du tycker om. Tänk att ha ett spabad på altanen eller i en glänta i trädgården och kunna bada ute även om snöflingor dalar eller dagen har blivit kväll. Spabad att drömma sig bort i hela året om. Själv för rekreation eller tillsammans med din familj och vänner för småprat och umgänge. Westerbergs sortiment av spabad utomhus består av sex modeller, fem kvadratiska och ett runt. Varje spabad har noga utvalda funktioner som ger den ultimata upplevelsen. Vår omsorg om detaljerna ger dig ett spabad du kan glädjas av i många år, oavsett vilken modell du väljer. Spabad från Westerbergs är rymliga och framtagna för att passa olika behov med sittplatser för 2 upp till 6 personer.    

frågor & svar - spabad utomhus

 • hur installerar man ett spabad?

  • Ett spabad ska stå plant. Underlaget och fundamentet skall vara stabilt, heltäckande och våg smat kunna bära spabadets sammanlagda vikt inklusive vatten. Tag kontakt med fackman om du är osäker. 
  • Alla elektriska installationer skall utföras av auktoriserad elektriker. Ström skall dras till den valda placeringen enligt gällande föreskrifter och regler. En auktorisserad elektriker skall koppla elen via felströmbrytare och driftsbrytare.
  • Bestiäll vatten från din vattenleverantör, så du fyller spabadet med rent vatten. Eventuella orenheter från egen brunn kan skada ditt utespa.
  • Vi erbjuder leverans till tomtgräns. Därefter kan spabadet bäras på plats av 6-8 personer, alternativt att du hyr en kranbil. 
  • Läs den medföljande bruksanvisningen. Justera och programmera rengöringscyklerna m.m. för att passa dina behov.
  • Fyll på vatten, läs av kemikaliebalansen, och tillsätt kemikaler efter behov. Njut av badupplevelsen.
  • Utför löpande underhåll av ditt spabad. Rengör filtret en gång i veckan. Behandla vattnet med kemikalier och läs av pH-värdet samt alkaliniteten enligt bruksanvisningen för att säkra att vattnet i ditt utespa alltid är av bästa kvalitet.
 • vad kostar det att ha ett utespa?

  Våra spabad är isolerade och anpassade för den skandinaviska marknaden. Inuti finns en termisk spegelfolie på insidan av spabadets ytterpanel som håller värmen innanför väggarna. Spegelfolie finns dessutom på spabadets bottenplatta. Utvalda modeller är försedda med trippel isolering, vilket innebär att ett extra lager spegelfolie är lagt runt spabadet samt ett lager cellplast i botten. Våra spabad förbrukar i genomsnitt endast 265 kWh/månad.

 • hur gör man service på sitt spabad?

  På våra spabad sitter isolieringen på spabadets ytterpanel och i botten. Det betyder, att det är lätt att nå alla komponenter när du har skruvat loss ytterpanelen för att komma åt att utföra service på ditt spabad.

  Du kan alltid lita på att du gör ett säkert köp när du väljer ett spabad från Westerbergs. Av hänsyn till din trygghet har vi ett kundservicecenter dit du kan vända dig med dina frågor och vi har ett landstäckande servicenätverk som ka hjälpa dig om det skulle uppstå problem. Säkerställ alltid att det är en auktoriserad elektriker som utför installationen.

 • hur håller jag mitt spabad rent?

  Våra spabad är utrustade med en ozonator som bryter ned föroreingar och bakterier. Det säkerställer, tillsammans med regelbunden rengöring med hjälp av produkter från SpaCare, att du har ett hygieniskt och välskött utespa hela året om.

 • kan man stänga av spabad på vintern?

  Vi rekommenderar inte att man stänger av sitt spabad på vintern då det kan leda till frostskador på komponenter och dessa skador täcks inte av garantin. 

 • hur ofta ska man byta vatten i spabadet?

  Vår rekommendation är att byta vatten 2-4 gånger per år i spabadet.

 • hur får man ner kostnaden på spabad?

  Genom att sänka temperaturen och justera filtercyklerna kan man få ner kostnaden på sitt spabad. Läs mer om hur du sänker temperaturen och vad det innebär här