Ej outlet eller reservdelar

så här tar du hand om dina produkter på bästa sätt

Här har vi samlat tips på hur du ska göra och vilka produkter Westerbergs erbjuder för rengöring och skötsel. Snabbt, enkelt och effektivt samtidigt som du ökar livslängden på din produkt.

spabad

Rengöring och underhåll av ett spabad innebär lite särskilda krav, bland annat på grund av att vattentemperaturen är hög och att vattnet filtreras och återanvänds flera gånger. Dosera enkelt med kemtabletter före och efter bad. Kolla pH-värdet med jämna mellanrum. Rätt pH-värde är viktigt för att kemet ska fungera. En gång i veckan bör du tvätta filtret. Och två till fyra gånger per år bör du byta allt vatten i ditt spabad, om du badar en till tre gånger i veckan. Duscha innan varje bad. Du införskaffar enkelt våra kem- och rengöringsprodukter hos våra återförsäljare.

Se hela vår skötselmanual för spabad 


massagebadkar och badkar

Våra massagebadkar är tillverkade i slitstark sanitetsakryl som är enkel att hålla ren och laga. Till vardags rengör du karet med vanligt rengöringsmedel utan slipeffekt. Westerbergs Cleansing Cream fungerar utmärkt för det här ändamålet. Med Westerbergs reparationskit lagar du enkelt ditt akrylbadkar om det uppstått skador. Du ökar enkelt livslängden på massagebadkaret genom att rengöra det ofta. Alla våra system är självdränerande. Rör och slangar töms automatiskt efter varje användning. Fyra till sex gånger per år behöver det rengöras grundligt med Pipecleaner, så att ev. avlagringar och rester försvinner ur rörsystemet. Du införskaffar enkelt våra rengöringsprodukter hos våra återförsäljare

Se hela vår skötselmanual för rengöring för massagebadkar 

badrumsmöbler

För att din möbel ska hålla sig i gott skick länge är det viktigt att du tar hand om din möbel.Våra möbler är tillverkade i material som har god fuktbeständighet men ska ändå inte utsättas för vatten i stor utsträckning. Torka alltid bort vatten som hamnar på möbeln.Rengöring av Westerbergs möbler sker enklast med en fuktig trasa med eventuellt lite vanligt miljövänligt rengöringsmedel. Du ska undvika rengöringsmedel och produkter som innehåller slipmedel, syror, ammoniak, aceton eller andra kemikalier (såsom skurpulver, hårspray, hårfärg, bleknings-, hårborttagnings- och nagellackborttagningsmedel etc.). Skulle något av ovanstående medel hamna på möbeln bör detta omedelbart tas bort för att undvika skador. Se till att undvika vassa verktyg i närheten av möbeln som kan skada ytskiktet.

porslinstvättställ

För daglig rengöring använd en fuktig trasa och eventuellt rengöringsmedel. Ättiks- och vinsyra tar bort missfärgningar. Metall kan orsaka linjer på handfatet. Dessa linjer kan avlägsnas med keramiskt suddgummi, som finns att köpa hos vvs-handlare. 

Utsätt inte tvättstället för vatten med en högre temperatur än 60°C eller snabba temperaturväxlingar.

glastvättställ

Handfatet rengörs med rengöringsmedel som lämpar sig för glas. För att motverka kalkavlagringar kan handfatet med fördel behandlas med glasimpregnering, exempelvis Clean & Shine impregnator. Använd inte föremål eller medel med slipande effekt då de kan skada ytan över tid. Var även försiktig med handfatets undersida för att undvika att skada den lackerade ytan som ger handfatet dess färg.  Skador på undersidan kan synas genom glaset. Var uppmärksam på hur du ställer ifrån dig handfatet vid hantering före installation, använd mjukt underlag för att undvika skador.

Utsätt inte handfatet för kraftiga slag och stötar, särskilt mot hörnen. Slag mot hörn kan även skapa spänningar i glaset som leder till att handfatet spricker en tid efter slaget. Utsätt inte handfatet för stora och hastiga temperaturskiftningar. Handfatet ska inte utsättas för vatten med en temperatur över 60°C.

handfat i betong

Betong är ett rustikt material med naturliga variationer i kulör och yta. Tvättställets insida är förseglad för att stänga porer och göra ytan beständigare mot fläckar. Följ rekommendationerna för produkten du valt. Torka med en mjuk trasa bort vattendroppar efter användning för att undvika kalkbeläggningar. Vid stående vatten kan mörka partier uppstå, vilka försvinner efter några timmar när vattnet väl avlägsnats. Utsätt inte tvättstället för vatten med en högre temperatur än 60°C eller snabba temperaturväxlingar.Rengör tvättstället med en fuktig trasa och eventuellt lite utspätt diskmedel. Undvik rengöringsmedel och produkter som innehåller slipmedel, syror, ammoniak, aceton eller andra kemikalier (såsom skurpulver, hårspray, hårfärg, bleknings-, hårborttagnings- och nagellackborttagningsmedel etc.). Skulle något av ovanstående medel hamna på tvättstället bör detta omedelbart tas bort för att undvika skador.

bänksskivor i massiv ek

Massiv ek är ett naturmaterial som kräver underhåll för att bibehålla sitt utseende och sin motståndskraft. En välskött skiva åldras vackert. Vid tillverkning har skivan behandlats med olja av typen Danish Oil som är gjord på tungträolja. Oljan ger skydd mot fukt och smuts men behöver bättras på någon gång om året samt när ytan börjar kännas torr. Behandla då skivan med Danish Oil eller annan olja avsedd för trämöbler (finns i bygghandeln). Följ rekommendationerna för oljan du valt. Använd en mjuk slipkloss vid behov. Torka bort vatten som kommit på skivan direkt och använd inte starka rengöringsmedel. Skulle du få en fläck eller ett märke i din skiva kan du slipa ner den och behandla med olja.

bänkskivor i Silestone

Silestone är ett stenmaterial som består till 94% av kvarts vilket gör den hård och motståndskraftig. Skivan är helt homogen och har inga skarvar. Silestone är en icke-porös yta vilket gör den tålig mot fläckar från oljor, smink och många andra vardagsprodukter. Undvik dock att utsätta skivan för aceton, som kan ge fläckar. Lägg inte varma föremål som platt- eller locktänger direkt på ytan då hög temperatur kan skada ytan. För daglig rengöring används ett milt rengöringsmedel t.ex. grönsåpa. Använd inte stålull eller svampar eller medel med slipande effekt. Använd inte starka kemikalier, hårfärgningsmedel, blekmedel, klorbaserade produkter etc. Skivan har en matt yta med lätt textur som ger en mjuk känsla. Skivan ska inte poleras. Utsätt inte skivan för slag som kan stöta flisor ur skivan.

bänkskivor i laminat

Våra bänkskivor i laminat har en kärna av fuktbeständig MDF och yta av tåligt högtryckslaminat. Vid håltagning i skivan för installation av handfat och blandare bör hålens kanter silikoneras för att motverka att vatten tränger in i skivan

dusch

För att underlätta rengöringen av duschdörrar och duschväggar har duscharna stora släta ytor och profiler utan djupa skåror. Missfärgningar tas bort med citron- eller vinsyra; skölj noga efteråt. Kalkfläckar tas bort med 50 grader varm hushållsättika: gnid in, låt verka, skölj bort. Upprepa om fläckarna är svåra. För att underlätta rengöringen av mönstrade duschar så är mönstret placerat på utsidan. Ett annat sätt att undvika kalkavlagringar på duschväggarnas insidor är att torka av dem med en gummiskrapa eller trasa efter varje användning. Använd aldrig slipande rengöringsmedel på dina duschdörrar/duschväggar.


Se våra skötselråd

 

Säkerhetsblad till Westerbergs rengöringsprodukter